Posted on

Найкращі альтернативи молока для кави

Альтернативи молока для кави

Якщо у вас є кав’ярня чи кафе, то ви знаєте, що є багато способів приготувати хорошу каву. Кожен клієнт має свої потреби, які ви можете задовольнити, пропонуючи різноманітне меню. Рослинне молоко стало надзвичайно популярним серед веганів та інших людей, завдяки зростаючому інтересу до рослинної їжі та альтернатив.

Якщо ви хочете запропонувати напої для клієнтів-веганів і відвідувачів з непереносимістю лактози, важливо знати, яке рослинне молоко найкраще підходить для кави. У цій статті ми розглядаємо вісім альтернатив звичайного молока та ключові фактори, які визначають їх сумісність з кавою.

Що робить рослинне молоко корисним у каві?

Для кожного типу молока в цій статті ми розповімо вам, як молочна альтернатива впливає на смак або консистенцію вашої кави та чи добре вона «розтягується». Якщо говорити про каву, розтяжність — це здатність утворювати піну для різних типів кавових напоїв, таких як кава латте та капучіно. Молекули білка плавляться під час нагрівання, тому додавання повітря в нагріте молоко або рослинне молоко змушує ці білки захоплювати повітря та розтягувати молоко в піну. Враховуючи ці фактори, ви можете вирішити, які варіанти найкраще підходять для кавового меню у вашому закладі.

1. Вівсяне молоко

Вівсяне молокоВівсяне молоко стало одним із найпопулярніших видів рослинного молока для використання в кавових напоях. Його виготовляють із суміші вівса, води та інколи олії каноли або рапсової олії для емульгування. Результатом є молоко з насиченістю, що конкурує з незбираним молоком.

Вівсяне молоко також цінується за вміст клітковини. Це рослинне молоко приваблює споживачів, які піклуються про своє здоров’я, оскільки воно містить відносно мало жиру. А кількість білків у ньому не набагато менша, ніж ви можете отримати зі звичайного молока. Однак додавання клітковини виділяє це молоко і робить його ідеальним вибором для клієнтів, які хочуть покращити своє травлення.

Який смак вівсяного молока в каві?

Вівсяне молоко має вершковий смак, схожий на жирне коров’яче молоко в каві. Воно має гладку текстуру, яка легко розтушовується, що пояснює, чому воно так швидко зростає в популярності.

Як збивається вівсяне молоко?

Вівсяне молоко можна спінити, хоча воно може давати більші бульбашки, ніж звичайне молоко, через нижчий вміст білка. Щоб збити вівсяне молоко може знадобитися більше часу, ніж для збивання коров’ячого. Та все ж це молоко збивається достатньо, щоб робити латте арт.

2. Кокосове молоко

Кокосове молоко, яке цінується за свою густу кремову текстуру, швидко стає улюбленою молочною альтернативою для любителів кави. Воно має високий вміст жиру, що добре підходить для кавових напоїв, і має нейтральний смак лише з відтінком кокосового присмаку.

Який смак кокосового молока в каві?

Багато хто вважає, що кокосове молоко має сильний солодкий смак, що властивий тропічним фруктам. Воно й насправді має більш витончений кокосовий смак, ніж інші кокосові продукти, такі як подрібнений кокос. У кавових напоях, які містять сиропи або інші ароматизатори, легкий смак кокоса маскується. У кавових напоях з цим молоком відчувається трохи більше солодкості. Шукайте продукт з кокосового молока з нейтральним смаком або призначений для бариста, створений спеціально для кави.

Як збивається кокосове молоко?

Кокосове молоко створює менш густу піну з більшими бульбашками, ніж звичайне молоко.

3. Соєве молоко

Більшість кав’ярень звикли до використання соєвого молока в каві, оскільки цей тип рослинного молока був популярним варіантом протягом багатьох років. Соєве молоко легкодоступне в більшості регіонів, а його відносно доступна ціна робить його привабливим варіантом.

Деяке соєве молоко згортається в каві як реакція на кислотність або високу температуру. Соєве молоко без консервантів швидше піддається розшаруванню в каві, ніж звичайне молоко.

Який смак соєвого молока в каві?

Соєве молоко має гладку, кремову текстуру з відносно нейтральним смаком та без помітного присмаку.

Як збивається соєве молоко?

Хороша еластичність соєвого молока є однією з причин, чому воно так довго було популярною альтернативою коров’ячому молоку. Досвідчені бариста можуть створити піну, подібну до піни звичайного молока, використовуючи соєве молоко.

4. Конопляне молоко

Конопляне молокоМолоко з насіння конопель є популярним рослинним молоком через високий вміст білка. Рослинне молоко коноплі містить слідові кількості ТГК (тетрагідроканабінолу), психоактивного компонента коноплі. Хоча в рослині присутні ці речовини, насіння конопель і конопляне молоко не містять достатньо ТГК, щоб викликати психоактивні ефекти.

Який смак молока з насіння конопель у каві?

Конопляне молоко має злегка горіховий або рослинний смак із тонкою текстурою, яка легко розчиняється.

Як збивається молоко з насіння конопель?

Молоко з насіння конопель добре збивається через високий вміст білка. Багато бариста порівнюють його еластичність із соєвим молоком, хоча піна конопляного молока може розсіюватися швидше.

5. Рисове молоко

Оскільки ця молочна альтернатива не містить горіхів і сої, вона стає все більш популярною серед любителів кави, що мають чутливість до лактози. Якщо вам потрібен гіпоалергенний варіант для вашої кав’ярні, рисове молоко може стати рослинним молоком саме для вас.

Який смак рисового молока в каві?

Рисове молоко має дуже нейтральний смак, завдяки чому воно не впливає на смак вашої кави відчутно. Однак його тонка водяниста текстура не надає каві кремоподібної консистенції, яку хочуть деякі клієнти від свого напою.

Як збивається рисове молоко?

Рисове молоко не містить достатньої кількості білка для створення задовільної піни в кавових напоях.

6. Молоко з кешью

Все більше людей тягнуться до молока з кешью через його кремову текстуру, яка імітує звичайне молоко в каві. Багато бариста навіть стверджують, що молоко з кеш’ю краще на смак й краще при збиванні ніж звичайне. Якщо ви хочете включити молоко кешью у свою кавову пропозицію, то лише зважте витрати.

Який смак молока кешью в каві?

Молоко з кеш’ю має трохи солодкуватий смак, менш горіховий, ніж інше горіхове молоко.

Як збивається молоко з кешью?

Молоко з горіхів кеш’ю має пристойну еластичність, коли справа доходить до збивання, але його бульбашки, як правило, більші, тому його піна менш густа, ніж у звичайного молока. Якщо ви не будете обережні, молоко кеш’ю може мати сильно спінену структуру після збивання.

7. Горохове молоко

Оскільки горохове молоко виготовляється з білка жовтого гороху, то воно не має зеленого кольору, якого ви могли б очікувати. Горохове молоко має відносно високий вміст білка порівняно з іншими рослинними альтернативами, а також містить здорову дозу калію.

Який смак горохового молока в каві?

Багато хто називає горохове молоко найкращою заміною звичайного молока за смаковими якостями. Це м’яке і нейтральне рослинне молоко не має смаку гороху і не залишає рослинного присмаку у ваших коктейлях з кавою.

Як збивається горохове молоко?

Як і інші альтернативи молоку з високим вмістом білка, горохове молоко добре піддається утворенню піни для кавових напоїв. Його піна має шовковисту текстуру, що дозволяє досвідченим бариста робити латте-арт.

8. Мигдальне молоко

Мигдальне молокоМигдальне молоко є одним із найпопулярніших видів горіхового молока. Воно буває кількох смаків, і багато виробників випускають як підсолоджені, так і несолодкі варіанти. Однак, коли справа доходить до кави, мигдальне молоко не працює так добре, як деякі інші види рослинного молока.

На жаль, мигдальне молоко може згорнутися в каві з тих же причин, що й соєве молоко, через температуру і високу кислотність кави. Щоб боротися зі згортанням, не додавайте холодне мигдальне молоко в дуже гарячу каву. Його реакція на кислотність вашої кави може відрізнятися залежно від типу обсмаження кави, тому обов’язково спробуйте кілька варіантів, якщо ви хочете зробити мигдальне молоко основним у своєму меню кавових напоїв.

Який смак мигдального молока в каві?

Мигдальне молоко має горіховий смак, який іноді може гіркнути. Ваші клієнти можуть віддати перевагу підсолодженому мигдальному молоку в каві для більш м’якого смаку.

Як збивається мигдальне молоко?

Ви можете створити шовковисту піну з мигдального молока, але це рослинне молоко має тенденцію розшаровуватися під час нагрівання. Кава латте, виготовлена з мигдальним молоком, може добре виглядати з пінистим шаром напою, але під ним може залишатися водянистий напій.

Заключення

Якщо ви хочете отримати у своєму закладі клієнтів із непереносимістю лактози та веганів, важливо вибрати варіант рослинного молока, з якого можна приготувати смачні кавові напої. Якщо порівняти соєве молоко з мигдальним або вівсяне з кокосовим молоком, деякі варіанти розчиняються краще, ніж інші, а деякі види молока краще підходять для створення піни в кавових напоях. Виберіть альтернативу, яка не погіршить смак вашої кави. Використовуйте якісні кавові суміші та не забувайте послуговуватися цією статтею як довідковим матеріалом, коли зважуєте свої варіанти.