Posted on

Кавові тренди 2022 року

Тенденції кави у 2022 році варіюються від молекулярного азотування до більш екологічних способів приготування. Азотування забезпечує більш гладке та вершкове відчуття у роті без додавання порожніх калорій. Кав’ярні також прагнуть кращого представлення кавових напоїв. Талановиті бариста створюють індивідуальні малюнки з пінки для капучіно та латте. Достатню популярність набувають напої з різноманітністю малюнків нанесених спеціальним принтером. Додавання сельтерської води в каву також використовується для надання блиску та шипіння напоям.

Всі види коктейлів на основі еспресо виводять продаж цих напоїв на новий рівень. Споживачі можуть купувати напої з енергетиками іншими корисними та ефективними покращуючими добавками у різних молекулярних коктейлях. Індустрія кавових напоїв іде у ногу з новими тенденціями, розширюючи їх кавовими трендами. Шанувальники кави готові до нових ідей, і наступні кілька тенденцій є лише прикладами того, що оператори можуть зробити для збільшення продажів кави:

1. Унікальні суміші кави для здорового харчування

Фірмові кавові суміші стають дедалі популярнішими. Згідно webrestarantstore.com, кав’ярні та чайні магазини – і навіть ресторани з повним спектром послуг – все частіше пропонують додаткові суміші для підтримки тенденції здорового харчування та зниження жиру із соєвими та колагеновими вершками. Часто зустрічаються такі суміші, як кава з грибами та латте матчу. Більшість спеціалізованих європейських кав’ярень пропонують суміші, які покращують стан кишечника, прискорюють обмін речовин та/або підтримують імунну систему. Як, наприклад, кавовий вівсяний напій, кавовий напій з женьшенем, солодовий або імбирно-женьшеневий кавові напої та інші.

Охолоджена кава у пляшці
Охолоджена кава у пляшці

2. Охолоджена (Snapchilled) кава

Свіжість має значення особливо у теплий час або у місцях активного відпочинку. Навіть якщо ви віддаєте перевагу охолодженій каві в спеку, процес швидкого охолодження витісняє холодне заварювання. У процесі приготування свіжомеленої кави швидко охолоджується, завдяки чому отримується більше смаку та привабливіший аромат, ніж при холодному заварюванні. Для приготування Snapchilled кави потрібно менше часу, ніж для приготування холодної кави, і вам не потрібно розбавляти каву, додаючи кубики льоду. Очікуйте, що ця тенденція стане більш поширеною у кав’ярнях у всьому світі.

3. Кава в банках та пляшках

У суспільстві, яке постійно перебуває в русі, кава та чай у банках та пляшках стають основним продуктом місцевого ринку. Ці автономні варіанти кави та чаю легко взяти із собою без додаткових витрат часу. Ви можете додавати каву та чай на заправних станціях, магазинах, торгових автоматах та інших підприємствах громадського харчування або магазинах, які доступні в багатьох місцях.

Японська кава у банках
Японська кава у банках
Домашня кава з маслом
Домашня кава з маслом

4. Кава з маслом

Хочете вершки, цукор чи масло для кави? Дивно, але кава з маслом стає також популярною тенденцією, особливо для тих, хто не снідає у дорозі. Кава з маслом – це кава з додаванням столової ложки вершкового масла. Згідно coveteur.com, вершкове масло робить каву поживнішою і посилює її дію. Популярна серед знаменитостей та професійних спортсменів, ця тенденція поширюється та стає культовою. Це просте вдосконалення, що дозволяє продавцям суттєво підняти ціну на чашку кави та внести різноманітність у кавове меню.

5. Органічна кава

У міру того, як зростає споживчий попит на кавові напої, зростає і прагнення екологічно чистої кави. Споживачі все більше усвідомлюють походження продуктів і вимагають повної прозорості того, як їхня кава потрапляє до них, щоб вони могли приймати обґрунтовані рішення про купівлю, яка не спричиняє несприятливого впливу на навколишнє середовище. Один з блендів органічної кави в бренді MoKambo – це суміш кавових зерен арабіки Talento 1 кг.

Хоча нам усім довелося адаптуватися і зробити невеликий крок назад у плані прийняття одноразового пластику для таких предметів, як маски для обличчя під час Covid-19, люди хочуть знати, звідки беруться їх їжа та напої, і шукати кращу каву в усьому світі. Ми бачимо зростаючий попит на інформацію про походження кави і про те, наскільки етично, екологічно та соціально свідомі сторони, які беруть участь у її виробництві та постачанні. Як його вирощують, як збирають та чи платять виробникам етичну та справедливу ціну за те, що вони виробляють. Провідні виробники, що підпадають під цю категорію справедливих постачальників, зазвичай називають такі свої продукти, кавові бленди – суміші кави: Fair trade. Багато поціновувачів кави тепер хочуть чесну та органічно чисту каву в екологічній упаковці.
Органічна кава
Органічна кава
Суміш органічної кави в зернах Mokambo Talento
Суміш органічної кави в зернах Mokambo Talento


6. Корисні кавові напої

В даний час все більше споживачів прагнуть здорового способу життя. А кава пропонує нам натуральний варіант напоїв, які забезпечують широкий спектр переваг для здоров’я: від підвищення рівня енергії до допомоги спалювання жиру та надання необхідних поживних речовин. Кава сама по собі корисна для здоров’я, але якщо її поєднувати також з корисними продуктами та добавками в коктейлях, то ми отримуємо відмінний продукт для здорового та дієтичного харчування.

7. Кошерна кава

У натуральному вигляді та в процесі обсмажування кави вважається кошерною, тому що вона контактує тільки з водою. Якщо кава без кофеїну або ароматизована, вона може перетворитися на некошерну їжу. Для ароматизованої кави можна додати штучні смаки, щоб досягти смаку ванілі або гарбузових спецій, які потім зроблять каву не кошерною.

Є два основних методи, що використовуються для видалення кофеїну з кави:

  • На водній основі: Кава без кофеїну з водою – це природний метод, який вважається кошерним, оскільки для видалення кофеїну використовується активоване вугілля.
  • Етилацетат: етилацетат одержують із зерна і використовують хімічний процес для розчинення кофеїну, що не є кошерним.

Італійський бренд кави Mokambo використовує метод на водній основі у всіх кошерних сертифікованих продуктах.

Наглядові євреї – не єдині споживачі, які купують кошерні продукти. Багато інших вважають за краще купувати кошерні продукти харчування та напої через впевненість у тому, що продукт був виготовлений чисто, безпечно, чисто та відповідно до високих стандартів.

Наявність кошерного сертифікату на продукт дає можливість продавати каву, не тільки членам єврейської громади, а й новій клієнтурі – сьогодні все більше людей починають турбуватися про їжу, яку вони споживають. Щоб отримати кошерний сертифікат рабини, відвідують підприємство і відстежують походження всіх інгредієнтів. Ці високі стандарти часто більш суворі, ніж деякі державні інспекційні органи.

Кошерний сертифікат кави Mokambo
Кошерний сертифікат кави Mokambo
Продукція бренду Mokambo
Продукція бренду Mokambo
Веганський кавовий напій з льодом

8. Веганські кавові напої

Щоб утримати клієнтів та залучити нових, кав’ярні вводять новинки. Для того, щоб задовольнити нові потреби в їжі та напоях, які обслуговують веганів, вегетаріанців, людей, які воліють вживати продукти без глютену та інших людей з особливими дієтичними потребами. Якщо ваш бізнес не пропонує веганських варіантів, ви можете пропустити багато нових клієнтів. Той факт, що зараз у нас відкриваються кав’ярні і подають строго веганські напої, доводить, що це більше, ніж просто тенденція, це спосіб просування вашого бізнесу. Тому ми зараз спостерігаємо величезне поширення таких коктейлів із мигдальним, вівсяним, рисовим та іншим молоком на основі еспресо.

Оскільки тенденція до більш здорового способу життя продовжується, кава може стати корисним доповненням до нашого повсякденного раціону. Зростання кількості таких продуктів, як кава з куркумою, означає, що варіанти меню кафе стають ще різноманітнішими. Холодна кава – також здорова альтернатива газованим напоям. Популярність корисної кави продовжуватиме зростати, оскільки споживачі продовжують шукати способи вживання здоровіших продуктів, зменшення кількості жирів та цукру у своєму раціоні та покращення здоров’я кишечника.

9. Поширення кавових новинок завдяки інтернет-технологіям

Кава дуже популярна і для пропозиції своїх рецептів в Інтернеті. Тепер у нас є доступ до різноманітних звичок пити каву та кавових уподобань, отримані від людей з усього світу. Це викликає постійно певний інтерес до міжнародних кавових ароматів і рецептів, причому центральне місце займали азіатські кавові тенденції. Крім відомої корейської збитої кави в TikTok (кава Dalgona), у нас також зростає попит на в’єтнамську яєчну каву та каву з льодом. Турецька кава, або кава по-східному, також повертається в тренд. Це ще один різновид кавового напою з потужним кавовим смаком і милою подачею в крихітних кавових філіжанках по-турецьки. Для того, щоб приготувати справжню каву по-турецьки, вам знадобиться спеціальна апарат для кави на піску.
кофе Dalgona
Кава Dalgona
Турецька кава
Турецька кава
Кава третьої хвилі (фірмова кава)
Кава третьої хвилі (фірмова кава)

10. Кава третьої хвилі, брендова кава

Ви чули про термін «кави третьої хвилі»? Кава третьої хвилі – це термін, що застосовується до підприємств, чия місія полягає в тому, щоб постачати високоякісну каву, яка визнана чудовим ремісничим напоєм, таким як вино, яким можна насолоджуватися як досвід. Кава третьої хвилі включає високоякісну обсмажування, інноваційні методи заварювання та інформацію про походження продукту, яка працює у поєднанні з етичними, екологічними та соціальними принципами. Кава третьої хвилі – це забезпечення того, щоб екологічно чиста кава, з якою стикаються споживачі, пройшла через етичний процес ланцюжка поставок, щоб зрештою отримати кавовий продукт найвищої якості, щоб споживач отримував кращу каву, яка може. Цей продукт завжди у тренді.

Висновки

Кава була надзвичайно популярним напоєм протягом довгого часу і залишається такою, а її привабливість для нової аудиторії буде зростати в міру появи зручніших способів його вживання та появи все більшої різноманітності сумішей і смаки кави. Приготуйте собі чашку кави та насолодьтеся ароматом свого улюбленого напою. Ще краще, спробуйте один з брендових купажів кращих кавових зерен, доступних для замовлення в саffee.com.ua і повідомте нам свій вибір для улюбленого еспресо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *