Posted on

Що таке Нітро кава (Nitro Coffee)?

Що таке Нітро кава (Nitro Coffee)?

За останні кілька років індустрія кави швидко змінилася, і бариста та власники кав’ярень постійно прагнуть створювати нові та унікальні кавові напої. Одним із найпопулярніших кавових трендів останнім часом є нітро-кава. Кава Nitro існує вже багато років, але зараз вона набуває популярності, що створює можливість для закладів громадського харчування отримувати додатковий прибуток. Продовжуйте читати, щоб дізнатися все про нітро-каву, чому ви повинні пропонувати її у своєму кафе та що вам потрібно для приготування нітро-кави.

Що таке Nitro Coffee?

Нітро-каваЗазвичай нітро-каву виготовляють із кави холодного заварювання. Нітро-кава — це напій, у який доданий газоподібний азот, що і дав назву напою. Азот, який також використовується в деяких сортах пива, створює маленькі бульбашки в каві та надає напою густу кремову текстуру. Азот також утворює щільну пінку, схожу на пивну піну.

Окрім зміни текстури напою, азот також допомагає зменшити гірчинку та кислотність кави, що робить її більш приємною для людей, які рідко п’ють каву.

З чого почалася Нітро кава?

Кава Nitro була створена експериментальними бариста в Cuvee Coffee в Остіні, штат Техас, у 2012 році. Нітро кава подорожувала по різних містах США, і тепер ви навіть можете знайти її в деяких продуктових магазинах і на автозаправних станціях.

Чи містить Nitro Coffee більше кофеїну?

Одна з головних переваг нітро-кави полягає в тому, що вона містить майже на 30% більше кофеїну, ніж звичайна кава. Деякі вчені також припускають, що газоподібний азот допомагає вашому організму швидше переробляти кофеїн, тому ви можете швидше отримати кофеїн.

Чому варто подавати нітронапої?

Як приготувати нітро кавуНапої, що містять азот, як-от нітро-кава, є популярним трендом у кав’ярнях і кафе, але чи підходить це для вашого бізнесу? Ось кілька причин, чому вам варто подавати нітро-каву та інші напої, що містять азот, у вашому закладі:

  • Це популярно. Кава Nitro є одним із найпопулярніших напоїв у кавовій індустрії, і її наявність у вашому меню може залучити багато клієнтів у ваш бізнес.
  • Це економічно вигідно. Нітронапої прості у приготуванні та потребують лише кількох одиниць обладнання. Але оскільки нітро-кава настільки популярна, ви можете продати її за вищою ціною та отримати хороший прибуток без особливих витрат часу та зусиль.
  • Це корисніше, ніж звичайна кава. Багато людей наповнюють свою каву вершками та цукром, що робить її не дуже корисною. З іншого боку, нітро-кава менш гірка та кисла, ніж звичайна кава, тому вашим клієнтам не потрібно підсолоджувати її цукром і молоком. Крім того, кава містить багато корисних природних антиоксидантів.
  • Ви можете готувати інші напої, крім кави. Крім нітро-кави, ви можете приготувати багато інших напоїв, що містять азот. Наприклад, деякі кав’ярні експериментували з нітрозеленим чаєм, нітрочаєм і нітрококтейлями.

Яке обладнання потрібне для приготування напоїв, що містять азот?

Є лише кілька одиниць обладнання, які знадобляться вашому бізнесу, щоб почати варити та розливати власну нітро-каву чи інші напої. Усе, що вам знадобиться для приготування нітро-кави, — це сифон і азот у спеціальних капсулах.

Важливо зауважити, що нітро-каву можна приготувати як з кави, що була заварена холодним способом, так і з кави, що була заварена звичайним гарячим способом, а потім охолоджена.

Не відставати від тенденцій у сфері громадського харчування та кавових трендів може допомогти залучити більше клієнтів у ваш ресторан і підвищити ваші прибутки. А напої, що містять азот, як-от нітро-кава, сьогодні стають все популярнішими. Хоча нітро-кава бере свій початок в невеликих кав’ярнях в окремих містах, за короткий час вона стала доступною для широкого загалу, що дає чудову можливість почати подавати її у своїй кав’ярні чи кафе. Крім того, оскільки для її приготування в кав’ярні використовується лише кілька одиниць обладнання, і ви можете пропонувати каву за вищою ціною, це стане чудовою інвестицією для вашого бізнесу.